15 juni 2010

Nadat de initiële paniek die was ontstaan door het bericht van de universiteit van Nagasaki dat we eerder in Nagasaki moesten zijn dan eerst was aangegeven - we moeten nu op 29 sept óf 30 sept aankomen in Nagasaki - is weggeëbd hebben we nu de volgende leuke verrassing.
De appartementen waar wij Nederlanders samen met andere internationale studenten moeten gaan wonen... bestaat namelijk nog niet. Mijn woning komt de staan om de zandvlakte van de foto. Om precies te zijn, zijn ze afgelopen donderdag begonnen met de werkzaamheden voor dit gebouw.

Echter, het gebouw van 3 verdiepingen achter op de foto is ook afgelopen jaar pas gebouwd, en de mensen die nu in Nagasaki studeren zeggen dat dat gebouw - nadat de fundering en alles was gelegd natuurlijk - met een verdieping per week ongeveer uit de grond schoot. Hoewel ons gebouw 2 à 3 keer zo groot wordt, zou dat dus ruim moeten lukken in de komende 3,5 maanden. Japanners hebben namelijk een hele andere werkethiek en zullen dus bijv. ook niet 3 weken bouwvak hebben/nemen, maar gewoon lekker doorwerken. En ze doen ook niet aan andere rare vertragingen die de bouw hier in Nederland altijd zo enorm langzaam doen gaan.

Renée, een vriendinnetje van mij dat nu in Nagasaki studeert, heeft beloofd regelmatig foto's te maken van de voortgang van mijn huisje. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten